Galaretka z granatów
Składniki
- 12 granatów
- 100 g cukru
- Sok z 1 cytryny
- 5 łyżeczek żelatyny
- 150 g serka homogenizowanego
Przygotowanie
10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w
rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier.
Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać
rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić
galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty.
Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki
napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na
ok. 2 godziny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz