czwartek, 17 kwietnia 2014

Galaretka z granatów






















Składniki

  • 12 granatów
  • 100 g cukru
  • Sok z 1 cytryny
  • 5 łyżeczek żelatyny
  • 150 g serka homogenizowanego

    Przygotowanie

    10 granatów przekroić na ćwiartki ,wyłuskać pestki. Umieścić w rondlu ,zalać wodą (200 ml) ,sokiem z cytryny ,wsypać cukier. Doprowadzić do wrzenia ,gotować 15 min ,zdjąć z ognia ,dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę. Dokładnie wymieszać. Ostudzić galaretkę i przelać do pucharków (6). Serek roztrzepać ,by był puszysty. Pozostałe granaty podzielić na ćwiartki i wyjąć pestki. Pucharki napełnić masą serową ,posypać pestkami granatu. Wstawić do lodówki na ok. 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz