Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w
przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo
soczyste.
Składniki
- 4 pojedyncze filety z kurczaka
- 100 g białego półtłustego sera
- 100 g mrożonego szpinaku
- 4 ząbki czosnku
- łyżka masła
- 2 łyżki oliwy z czosnkiem
- sól ,pieprz
- Dodatkowo do panierki:
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie
Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.
W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku
,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem
drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i
pieprzem.
Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem
,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej.
Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w
folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i
zapiekałem jeszcze 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz