środa, 16 kwietnia 2014

Cielęcina z pomarańczą

Aromatyczna potrawka z pomarańczą ,pomidorem i tamarillo.















Składniki

  • 800 g cielęciny
  • 2 ząbki czosnku
  • pomidor
  • pomarańcza
  • tamarillo
  • 2 łyżki śmietany
  • 250 ml bulionu cielęcego
  • sól ,pieprz
  • łyżka mąki

    Przygotowanie

      Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą.
    Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem.
    Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut.
    Wycisnąłem sok z pomarańczy.
    Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę.
    Całość wymieszałem i dusiłem razem.
    Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu.
    Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz