Kuchnia węgierska ,pełna wyrazistego smaku. Pyszne danie jednogarnkowe.
Składniki
- 300 g selera
- 300 g marchwi
- 300 g pietruszki
- 3 cebule
- mała puszka groszku
- 3 ogórki kiszone
- 100 ml ostrego ketchupu
- papryka czerwona ,zielona ,żółta
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 500 g wołowiny bez kości
- 4 łyżki oliwy
- sól
- pieprz cayenne
Przygotowanie
Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę.
Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości.
Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw.
Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i
koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem
jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz