wtorek, 1 kwietnia 2014

Bogracz

Kuchnia węgierska ,pełna wyrazistego smaku. Pyszne danie jednogarnkowe.
















Składniki

  • 300 g selera
  • 300 g marchwi
  • 300 g pietruszki
  • 3 cebule
  • mała puszka groszku
  • 3 ogórki kiszone
  • 100 ml ostrego ketchupu
  • papryka czerwona ,zielona ,żółta
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 500 g wołowiny bez kości
  • 4 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz cayenne

    Przygotowanie

      Wołowinę pokroiłem na cienkie paski ,seler ,marchew i pietruszkę w słupki ,a cebule w kostkę.
    Mięso i warzywa podsmażyłem na połowie oliwy ,przykryłem i dusiłem do miękkości.
    Na pozostałej oliwie usmażyłem pieczarki pokrojone na plasterki ,przełożyłem do warzyw.
    Dodałem pokrojone kostkę ogórki i paprykę ,ketchup ,groszek i koncentrat. Przyprawiłem solą i pieprzem cayenne. Wymieszałem i dusiłem jeszcze kwadrans. Podałem z pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz