poniedziałek, 10 marca 2014

Sałatka z melonem i tuńczykiem


















Składniki

  • średniej wielkości melon
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 150 g kindziuka
  • jabłko
  • cebula
  • po 2 łyżki majonezu i ketchupu
  • łyżka soku z cytryny
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Melona rozciąłem na pół ,wybrałem miąższ i pokroiłem w kostkę. Tuńczyka osączyłem.
    Kindziuka pokroiłem w kostkę.
    Cebulę posiekałem.
    Jabłko pokroiłem w paski i skropiłem sokiem z cytryny.
    Majonez wymieszałem z ketchupem i cebulą ,przyprawiłem solą i pieprzem. Wszystko wymieszałem z sosem. Wstawiłem na godzinę do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz