poniedziałek, 24 marca 2014

Rosół koreański


















Składniki

  • 1 l rosołu z kurczaka
  • 250 g polędwicy wołowej
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 100 g pieczarek
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • mielony imbir
  • olej

    Przygotowanie

    Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu). Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka.
    Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz