Rosół koreański
Składniki
- 1 l rosołu z kurczaka
- 250 g polędwicy wołowej
- 2 dymki ze szczypiorem
- 100 g pieczarek
- 2 marchewki
- 2 łyżki sezamu
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
- mielony imbir
- olej
Przygotowanie
Mięso pokroiłem w cienkie paski. Dodałem sos sojowy ,wymieszałem i
na rozgrzanej oliwie podsmażyłem. Przełożyłem do garnka (bez tłuszczu).
Na tym samym oleju podsmażyłem obraną i pokrojoną w słupki marchew. Tak
jak w przypadku mięsa przełożyłem do garnka.
Następnie podsmażyłem pieczarki ,razem z posiekaną dymką ze
szczypiorkiem. Dodałem do garnka ,zalałem gorącym bulionem ,dodałem
sezam. Gotowałem przez chwilę ( ok. 5 min). Do smaku doprawiłem solą i
imbirem. Podałem z ugotowanym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz