Kapusta po bałkańsku
Składniki
- kapusta młoda (średnia główka)
- 2 cebule
- 3 ząbki czosnku
- vegeta
- 1/2 łyżeczki tymianku suszonego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 200 ml bulionu warzywnego
- bazylia (świeża)
Przygotowanie
Cebule skroiłem w piórka ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem vegetę ,chwilę podsmażyłem.
Kapustę pokroiłem w paski szerokości 1-1,5 cm ,podlałem odrobiną wody i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty.
Dodałem posiekany czosnek ,tymianek ,bulion ,dusiłem 15 min.
Bazylię posiekałem ,dodałem do kapusty ,dokładnie wymieszałem.
Podałem z gęstą śmietaną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz