środa, 12 marca 2014

Kapusta po bałkańsku

















Składniki

  • kapusta młoda (średnia główka)
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • vegeta
  • 1/2 łyżeczki tymianku suszonego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 ml bulionu warzywnego
  • bazylia (świeża)

    Przygotowanie

    Cebule skroiłem w piórka ,zeszkliłem na oliwie ,dodałem vegetę ,chwilę podsmażyłem.
    Kapustę pokroiłem w paski szerokości 1-1,5 cm ,podlałem odrobiną wody i dusiłem pod przykryciem do miękkości kapusty.
    Dodałem posiekany czosnek ,tymianek ,bulion ,dusiłem 15 min.
    Bazylię posiekałem ,dodałem do kapusty ,dokładnie wymieszałem.
    Podałem z gęstą śmietaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz