Pyszne połączenie filecików anchois z jajkami.
Składniki
- 6 jajek
- 4 fileciki anchois
- chilli
- kilka gałązek natki pietruszki
- 1/2 limonki
- 4 łyżki majonezu
- szalotka
- pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotowałem na twardo ,ostudziłem ,obrałem i przekroiłem na
pół. Wyjąłem żółtka. Anchois osączyłem. Szalotkę obrałem i pokroiłem w
drobną kostkę. Chilli przeciąłem na pół ,usunąłem pestki ,natkę
opłukałem i posiekałem. Wszystkie składniki włożyłem do miski
zblendowałem. Dodałem majonez ,doprawiłem sokiem z limonki oraz
pieprzem.
Białka napełniłem farszem ,ułożyłem na talerzu. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz