niedziela, 30 marca 2014

Jajka faszerowane anchois

Pyszne połączenie filecików anchois z jajkami.
















Składniki

  • 6 jajek
  • 4 fileciki anchois
  • chilli
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • 1/2 limonki
  • 4 łyżki majonezu
  • szalotka
  • pieprz

    Przygotowanie

      Jajka ugotowałem na twardo ,ostudziłem ,obrałem i przekroiłem na pół. Wyjąłem żółtka. Anchois osączyłem. Szalotkę obrałem i pokroiłem w drobną kostkę. Chilli przeciąłem na pół ,usunąłem pestki ,natkę opłukałem i posiekałem. Wszystkie składniki włożyłem do miski zblendowałem. Dodałem majonez ,doprawiłem sokiem z limonki oraz pieprzem.
    Białka napełniłem farszem ,ułożyłem na talerzu. Przed podaniem schłodziłem w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz