czwartek, 20 marca 2014

Deser kawowy

















Składniki

  • 200 ml ciepłej przegotowanej wody
  • 8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 150 ml śmietanki 30 %
  • 10 łyżeczek cukru
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 50 ml gorącej wody

    Przygotowanie

    Kawę i cukier rozpuściłem w 200 ml ciepłej wody. Wlałem 1/2 śmietanki ,wymieszałem. Żelatynę rozpuściłem w gorącej wodzie. Wlałem do kawy i dokładnie wymieszałem. Rozlałem do pucharków ,wstawiłem do lodówki ,żeby deser stężał.
    Pozostałą śmietankę ubiłem na sztywno z cukrem pudrem ,nałożyłem na wierzch deseru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz