niedziela, 9 lutego 2014

Zupa z kapusty


















Składniki

  • 2 szalotki
  • 4 marchewki
  • 500 g kapusty włoskiej
  • 400 g marynowanej dyni
  • łyżka oleju
  • 1,2 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 4 łyżki śmietany 12%
  • olej z pestek dyni

    Przygotowanie

    Szalotki posiekałem ,marchewki pokroiłem w plasterki. Szalotki zeszkliłem na oleju ,dodałem marchew i poszatkowaną kapustę ,chwilę podsmażyłem i zalałem bulionem. Gotowałem ok. 20 min. Po 15 min dodałem kawałki osączonej z zalewy dyni. Pestki uprażyłem na suchej patelni. Zupę podałem ze śmietaną ,pestkami dyni ,lekko skropiłem olejem z pestek dyni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz