Zupa z kapusty
Składniki
- 2 szalotki
- 4 marchewki
- 500 g kapusty włoskiej
- 400 g marynowanej dyni
- łyżka oleju
- 1,2 l bulionu warzywnego
- 2 łyżki pestek dyni
- 4 łyżki śmietany 12%
- olej z pestek dyni
Przygotowanie
Szalotki posiekałem ,marchewki pokroiłem w plasterki. Szalotki
zeszkliłem na oleju ,dodałem marchew i poszatkowaną kapustę ,chwilę
podsmażyłem i zalałem bulionem. Gotowałem ok. 20 min. Po 15 min dodałem
kawałki osączonej z zalewy dyni. Pestki uprażyłem na suchej patelni.
Zupę podałem ze śmietaną ,pestkami dyni ,lekko skropiłem olejem z pestek
dyni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz