Zupa fasolowa z grzankami
Składniki
- 300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
- puszka pokrojonych pomidorów
- duża puszka białej fasoli
- 1/2 małej puszki kukurydzy
- 2 papryki (czerwona i żółta)
- duża cebula
- 600 ml bulionu warzywnego
- łyżka koncentratu pomidorowego
- sól ,pieprz ,chilli
Przygotowanie
Cebulę obrałem i pokroiłem w cienkie talarki. W garnku
podsmażyłem mięso mielone z cebulą. Papryki umyłem ,oczyściłem i
pokroiłem w paski. Wrzuciłem do mięsa. Dodałem pomidory razem z zalewą.
Koncentrat pomidorowy rozpuściłem w bulionie i zaprawiłem nim zupę
Gotowałem 10 min. Kukurydzę i fasolę osączyłem. Wrzuciłem do zupy i
gotowałem 5 min. Całość wymieszałem ,doprawiłem solą ,pieprzem i chilli.
Tuż przed podaniem posypałem grzankami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz