czwartek, 6 lutego 2014

Zupa fasolowa z grzankami


















Składniki

  • 300 g mięsa mielonego (wieprzowo-wołowego)
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • duża puszka białej fasoli
  • 1/2 małej puszki kukurydzy
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • duża cebula
  • 600 ml bulionu warzywnego
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól ,pieprz ,chilli

    Przygotowanie

    Cebulę obrałem i pokroiłem w cienkie talarki. W garnku podsmażyłem mięso mielone z cebulą. Papryki umyłem ,oczyściłem i pokroiłem w paski. Wrzuciłem do mięsa. Dodałem pomidory razem z zalewą. Koncentrat pomidorowy rozpuściłem w bulionie i zaprawiłem nim zupę Gotowałem 10 min. Kukurydzę i fasolę osączyłem. Wrzuciłem do zupy i gotowałem 5 min. Całość wymieszałem ,doprawiłem solą ,pieprzem i chilli. Tuż przed podaniem posypałem grzankami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz