Surówka z kapusty z dressingiem z granatu
Składniki
- mała kapusta (biała)
- 1/2 czerwonej papryki
- granat
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 łyżki miodu lipowego
- sól ,pieprz
- sok z cytryny
- 2 łyżki tartego parmezanu
- garść liści selera
- łodyga selera naciowego
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
Przygotowanie
Kapustę poszatkowałem ,paprykę pokroiłem na małe kawałki. Razem
sparzyłem w osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego (5 min) ,po
czym osączyłem i ostudziłem. Wycisnąłem sok z granatu ,wymieszałem z
miodem ,oliwą i gałką muszkatołową. Razem z serem ,posiekanymi liśćmi
selera i startym na dużych oczkach selerem dodałem do kapusty
,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem. Dokładnie wymieszałem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz