piątek, 28 lutego 2014

Surówka z kapusty z dressingiem z granatu


















Składniki

  • mała kapusta (biała)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • granat
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki miodu lipowego
  • sól ,pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • garść liści selera
  • łodyga selera naciowego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej

    Przygotowanie

    Kapustę poszatkowałem ,paprykę pokroiłem na małe kawałki. Razem sparzyłem w osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego (5 min) ,po czym osączyłem i ostudziłem. Wycisnąłem sok z granatu ,wymieszałem z miodem ,oliwą i gałką muszkatołową. Razem z serem ,posiekanymi liśćmi selera i startym na dużych oczkach selerem dodałem do kapusty ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem. Dokładnie wymieszałem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz