Flaczki z kotletów sojowych
Składniki
- 2 opakowania kotletów sojowych (po 100 g)
- pojedynczy filet z kurczaka
- 2 l bulionu warzywnego
- marchewka
- 1/3 dużego selera
- kawałek pora
- 5 ząbków czosnku
- 2 liście laurowe
- papryka czerwona
- 2 łyżki majeranku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 3 ziarna ziela angielskiego
- łyżeczka ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1/2 łyżeczki imbiru
- pieprz
Przygotowanie
W bulionie warzywnym ugotowałem kotlety sojowe (5 min) ,wyłowiłem
,ostudziłem i pokroiłem w paski. Marchew i seler obrałem i pokroiłem w
słupki ,por w plasterki ,paprykę w paski ,czosnek w plasterki. Warzywa
dodałem do bulionu ,w którym gotowały się kotlety razem z pokrojonym w
paski filetem z kurczaka. Dodałem przyprawy i gotowałem dalej do
miękkości warzyw. Następnie dodałem kotlety sojowe i przecier
pomidorowy. Całość zagotowałem i doprawiłem pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz