czwartek, 27 lutego 2014

Flaczki z kotletów sojowych

















Składniki

  • 2 opakowania kotletów sojowych (po 100 g)
  • pojedynczy filet z kurczaka
  • 2 l bulionu warzywnego
  • marchewka
  • 1/3 dużego selera
  • kawałek pora
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 liście laurowe
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • łyżeczka ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • pieprz

    Przygotowanie

    W bulionie warzywnym ugotowałem kotlety sojowe (5 min) ,wyłowiłem ,ostudziłem i pokroiłem w paski. Marchew i seler obrałem i pokroiłem w słupki ,por w plasterki ,paprykę w paski ,czosnek w plasterki. Warzywa dodałem do bulionu ,w którym gotowały się kotlety razem z pokrojonym w paski filetem z kurczaka. Dodałem przyprawy i gotowałem dalej do miękkości warzyw. Następnie dodałem kotlety sojowe i przecier pomidorowy. Całość zagotowałem i doprawiłem pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz