czwartek, 6 lutego 2014

Surówka z kapusty pekińskiej i roszponki


















Składniki

  • mała kapusta pekińska
  • garść liści roszponki
  • 1/2 małej puszki kukurydzy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1/2 pęczka koperku
  • 3 łyżki oliwy z pestek winogron
  • mała czerwona cebula
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • łyżka cukru
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Kapustę opłukałem i poszatkowałem. Dodałem posiekany koperek i szczypior ,pokrojoną w kostkę cebulę ,kukurydzę ,opłukane i osączone listki roszponki. Wszystko dokładnie wymieszałem z cukrem ,oliwą i octem. Do smaku doprawiłem solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz