piątek, 10 stycznia 2014

Zupa biało-czerwona




Składniki

  • 1/2 główki białej kapusty
  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 4-5 ziemniaków
  • 2 marchewki
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 por
  • 2 l bulionu warzywno-wołowego
  • sok z cytryny
  • sól ,pieprz
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 2 liście laurowe
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego

    Przygotowanie

    Obie kapusty poszatkować. Włożyć do garnka i zalać bulionem. Dodać przyprawy ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w talarki oraz marchewkę pokrojoną w słupki. Gotować do miękkości warzyw ,po czym wlać przecier pomidorowy ,zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny ,solą i pieprzem. Polecam dodać dużą ilość zieleniny typu natka pietruszki i koperek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz