Zupa biało-czerwona
Składniki
- 1/2 główki białej kapusty
- 1/2 główki czerwonej kapusty
- 4-5 ziemniaków
- 2 marchewki
- szklanka przecieru pomidorowego
- 1 por
- 2 l bulionu warzywno-wołowego
- sok z cytryny
- sól ,pieprz
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 2 liście laurowe
- 1 szklanka przecieru pomidorowego
Przygotowanie
Obie kapusty poszatkować. Włożyć do garnka i zalać bulionem.
Dodać przyprawy ,pokrojone w kostkę ziemniaki ,pora pokrojonego w
talarki oraz marchewkę pokrojoną w słupki. Gotować do miękkości warzyw
,po czym wlać przecier pomidorowy ,zagotować. Doprawić do smaku sokiem z
cytryny ,solą i pieprzem. Polecam dodać dużą ilość zieleniny typu natka
pietruszki i koperek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz