piątek, 10 stycznia 2014

Czekoladowe canelloni



















Składniki

  • Ciasto:
  • 40 g kakao
  • 250 ml mleka
  • 2 jajka
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • Mus czekoladowy ciemny:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 200 ml śmietanki kremówki
  • 50 ml mleka
  • Mus czekoladowy biały:
  • 100 g białej czekolady
  • 200 ml śmietanki kremówki

    Przygotowanie

      Wszystkie składniki ciasta wymieszać ,przygotować tak ,by miało konsystencję gęstej śmietany. Usmażyć z niewielką ilością oleju cienkie naleśniki.
    Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać ciepłe mleko. Masę czekoladową połączyć delikatnie z ubitą śmietaną kremówką. Czekoladę białą rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć delikatnie z ubitą śmietaną.
    Połowę naleśników posmarować musem czekoladowym ,drugą musem białym. Zawinąć i pozostawić do schłodzenia w lodówce. Podawać z sosami owocowymi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz