Czekoladowe canelloni
Składniki
- Ciasto:
- 40 g kakao
- 250 ml mleka
- 2 jajka
- 100 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- Mus czekoladowy ciemny:
- 100 g czekolady gorzkiej
- 200 ml śmietanki kremówki
- 50 ml mleka
- Mus czekoladowy biały:
- 100 g białej czekolady
- 200 ml śmietanki kremówki
Przygotowanie
Wszystkie składniki ciasta wymieszać ,przygotować tak ,by miało
konsystencję gęstej śmietany. Usmażyć z niewielką ilością oleju cienkie
naleśniki.
Czekoladę gorzką rozpuścić w kąpieli wodnej ,dodać ciepłe mleko. Masę
czekoladową połączyć delikatnie z ubitą śmietaną kremówką. Czekoladę
białą rozpuścić w kąpieli wodnej i połączyć delikatnie z ubitą śmietaną.
Połowę naleśników posmarować musem czekoladowym ,drugą musem białym.
Zawinąć i pozostawić do schłodzenia w lodówce. Podawać z sosami
owocowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz