Udziec wołowy duszony z boczniakami
Składniki
- 700 g udźca wołowego
- 250 g boczniaków
- cebula
- vegeta
- Marynata:
- łyżka majonezu
- łyżka musztardy
- kilka ząbków czosnku
- 100 ml oleju
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Wszystkie składniki marynaty połączyłem ze sobą w misce. Do
marynaty włożyłem kawałki mięsa i wymieszałem. Wstawiłem do lodówki na
1,5 godziny. Następnie mięso przyrumieniłem na wysokiej patelni ,dodałem
pokrojoną w piórka cebulę oraz boczniaki (pokrojone w paski). Gdy
cebula zeszkliła się dodałem marynatę wymieszaną z ½ l wody ,doprawiłem
do smaku odrobiną vegety i dusiłem pod przykryciem 1,5 godziny. Po tym
czasie wyłączyłem palnik i podałem po 30 min by wołowina była bardziej
krucha.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz