czwartek, 2 stycznia 2014

Naleśniki z kaszą i bananami
















Składniki

  • Ciasto:
  • 400 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 200 g mąki
  • sól
  • Masa:
  • 3 banany
  • 400 ml mleka
  • szklanka kaszy manny

    Przygotowanie

    Masa:

    Do rondelka wlać mleko ,dodać banany ,ubić (ubijakiem do ziemniaków) ,zagotować. Dodać kaszę manną ,gotować do zgęstnienia ,ciągle mieszając.

    Ciasto:

    Do miski wlać mleko ,dodać jajko ,szczyptę soli ,proszek do pieczenia i mąkę. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na patelni na złoty kolor.

    Na każdy placek nałożyć masę bananową ,zawinąć. Podawać ciepłe ,najlepiej z syropem klonowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz