wtorek, 31 grudnia 2013

Polędwiczki wołowe na dziko
















Składniki

  • 1 kg polędwiczek wołowych
  • Pieprz czarny 6 szt
  • Liść laurowy 1 szt
  • Cebula suszona 2 łyżeczki
  • Czosnek suszony 2 łyżeczki
  • Goździki 3 szt
  • Jałowiec 2 szt
  • Kolendra 6 szt
  • Cukier kandyzowany
  • Sól

    Przygotowanie

    Polędwiczki opłukać ,osuszyć ręcznikiem i pokroić na 2-3 cm kotleciki.
    W moździerzu rozgnieść przyprawy ,dodać 6 łyżek soku z cytryny i 5 łyżek koniaku. Wymieszać z polędwiczkami ,marynować 2 dni w lodówce.
    Po tym czasie piec w rękawie 40 min w temp 200 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz