Mielony w sosie paprykowym
Składniki
- 200 g mięsa mielonego z indyka
- 1 jajko
- 1 cebula
- Bułka tarta
- Sól i pieprz
- 1 czerwona papryka
- Mielona słodka papryka
- Gałka muszkatołowa
- Olej rzepakowy czosnkowy
- Oliwa z oliwek
- Zioła prowansalskie
Przygotowanie
Mięso mielone łączymy z jajkiem ,bułką tartą ,startą cebulą
,odrobiną gałki muszkatołowej ,ziołami prowansalskmi ,solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy ,formujemy kotlety obtaczając je w bułce tartej
wymieszanej ze słodką mieloną papryką ,solą i pieprzem. Smażymy na
oleju. Świeżą paprykę gotujemy ,obieramy ze skórki i blendujemy.
Podsmażamy na oliwie z oliwek ,redukujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą
i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz