wtorek, 31 grudnia 2013

Mielony w sosie paprykowym

















Składniki

  • 200 g mięsa mielonego z indyka
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • Bułka tarta
  • Sól i pieprz
  • 1 czerwona papryka
  • Mielona słodka papryka
  • Gałka muszkatołowa
  • Olej rzepakowy czosnkowy
  • Oliwa z oliwek
  • Zioła prowansalskie

    Przygotowanie

    Mięso mielone łączymy z jajkiem ,bułką tartą ,startą cebulą ,odrobiną gałki muszkatołowej ,ziołami prowansalskmi ,solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy ,formujemy kotlety obtaczając je w bułce tartej wymieszanej ze słodką mieloną papryką ,solą i pieprzem. Smażymy na oleju. Świeżą paprykę gotujemy ,obieramy ze skórki i blendujemy. Podsmażamy na oliwie z oliwek ,redukujemy nadmiar płynu. Doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz