MALINOWY DESER Z BITĄ SMIETANĄ O SMAKU AGRESTOWYM
Składniki
- 300 G MALIN
- 100 G CUKRU
- 150 G CUKRU PUDRU
- 2 BIAŁKA
- 2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
- SÓŁ
- GALARETKA AGRESTOWA
- ŚMIETANA 30% 200 ML
Przygotowanie
MALINY OPŁUKAĆ I ZAGOTOWAĆ WRAZ Z CUKREM.
ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W 50 ML WRZĄTKU,DODAĆ DO MALIN. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ ZE SZCZYPTĄ SOLI,DODAJĄC PO ŁYŻCE CUKRU PUDRU.
PIANĘ STARANNIE,ALE NIEZBYT GWAŁTOWNIE WYMIESZAĆ Z MALINAMI. ,
MUS WŁOŻYĆ DO MISECZEK I NA KILKA GODZIN WSTAWIĆ DO LODÓWKI. GALARETKĘ ROZROBIĆ WE WRZĄTKU I WSTAWIĆ NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI.
ŚMIETANĘ UBIĆ WRAZ Z ŁYŻECZKĄ CUKRU STOPNIOWO DODAWAĆ GALARETKĘ. NAŁOŻYĆ NA MALINOWY MUS
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz