niedziela, 1 grudnia 2013

MALINOWY DESER Z BITĄ SMIETANĄ O SMAKU AGRESTOWYM



















Składniki

  • 300 G MALIN
  • 100 G CUKRU
  • 150 G CUKRU PUDRU
  • 2 BIAŁKA
  • 2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY
  • SÓŁ
  • GALARETKA AGRESTOWA
  • ŚMIETANA 30% 200 ML

    Przygotowanie

    MALINY OPŁUKAĆ I ZAGOTOWAĆ WRAZ Z CUKREM.
    ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W 50 ML WRZĄTKU,DODAĆ DO MALIN. BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ ZE SZCZYPTĄ SOLI,DODAJĄC PO ŁYŻCE CUKRU PUDRU.
    PIANĘ STARANNIE,ALE NIEZBYT GWAŁTOWNIE WYMIESZAĆ Z MALINAMI. ,
    MUS WŁOŻYĆ DO MISECZEK I NA KILKA GODZIN WSTAWIĆ DO LODÓWKI. GALARETKĘ ROZROBIĆ WE WRZĄTKU I WSTAWIĆ NA KILKA GODZIN DO LODÓWKI.
    ŚMIETANĘ UBIĆ WRAZ Z ŁYŻECZKĄ CUKRU STOPNIOWO DODAWAĆ GALARETKĘ. NAŁOŻYĆ NA MALINOWY MUS

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz