niedziela, 1 grudnia 2013

Deser z kaszy manny

Inspiracja smaker.pl Goramarcina1















Składniki

  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki cukru cynamonowego
  • 2 łyżeczki masła
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • garść rodzynek
  • kilka kropli aromatu migdałowego
  • 2 łyżeczki cukru 
  • 300 ml mleka

    Przygotowanie


    Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Uprażyć na maśle z dwoma łyżeczkami cukru cynamonowego.






     Rodzynki namoczyć w mleku ,po czym zagotować dodając aromat migdałowy ,2 łyżeczki cukru i łyżeczkę masła. Następnie wsypać kaszę ,zagotować. W salaterce na dno ułożyć uprażone jabłko i zalać kaszą manną. Smakuje na ciepło jak i na zimno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz