poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kurczak w curry z selerem
















Składniki

  • 1/2 kg filetów z kurczaka
  • 8 łodyg selera naciowego
  • Sałata lodowa
  • Puszka mandarynek
  • Majonez
  • Mały jogurt naturalny
  • Pieprz marynowany
  • Curry
  • Bulion drobiowy
  • Sól ,pieprz ,cukier

    Przygotowanie

    Piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym. Studzimy a następnie kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Sałatę w palcach rozdrabniamy. Łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu drobno siekamy. Do 8-10 łyżek majonezu dodajemy ok 150 ml naturalnego jogurtu oraz wlewamy 2-3 łyżki wywaru z gotowania piersi. Dodajemy 4 łyżki curry, łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy na jednolitą masę. Mandarynki z puszki osączamy i dodajemy do sałatki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz