Kurczak w curry z selerem
Składniki
- 1/2 kg filetów z kurczaka
- 8 łodyg selera naciowego
- Sałata lodowa
- Puszka mandarynek
- Majonez
- Mały jogurt naturalny
- Pieprz marynowany
- Curry
- Bulion drobiowy
- Sól ,pieprz ,cukier
Przygotowanie
Piersi z kurczaka gotujemy w bulionie drobiowym. Studzimy a
następnie kroimy w grubą kostkę. Seler naciowy kroimy w kostkę. Sałatę w
palcach rozdrabniamy. Łyżkę marynowanego, zielonego pieprzu drobno
siekamy. Do 8-10 łyżek majonezu dodajemy ok 150 ml naturalnego jogurtu
oraz wlewamy 2-3 łyżki wywaru z gotowania piersi. Dodajemy 4 łyżki
curry, łyżeczkę cukru, sól i pieprz do smaku. Całość mieszamy na
jednolitą masę. Mandarynki z puszki osączamy i dodajemy do sałatki.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Wkładamy do lodówki na kilka
godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz