Koreczki śledziowe w galarecie
Składniki
- 4 filety śledziowe
- 2 łyżki pasty pomidorowej
- łyżeczka octu winnego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 l bulionu warzywnego
- łyżka cukru
- łyżka żelatyny
- cebula
- suszone śliwki
- kilka gałązek koperku
Przygotowanie
Przygotować:
Śledzie moczyć w wodzie 4 godziny ( jeżeli są bardzo słone ), osuszyć.
Cebule obrać , pokroić w cienkie plasterki , zblanszować w gorącym bulionie i osączyć.
Pastę pomidorową wymieszać z octem , pieprzem oraz cukrem.
Każdy filet posmarować z jednej strony doprawioną pastą. Na wierzchu
ułożyć śliwki oraz po kilka plasterków cebuli , ciasno zwinąć w
rulonik. Udekorować gałązkami koperku.
Z bulionu i żelatyny przygotować galaretę . Koreczki ułożyć luźno w naczyniu . Zalać tężejącą galaretką , schłodzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz