czwartek, 26 grudnia 2013

Kapusta pekińska marynowana

















Składniki

  • 1 kapusta pekińska
  • Sól
  • 3 łyżki dressingu ryżowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1-2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżki oleju sojowego

    Przygotowanie

      Kapustę ,oczyścić ,umyć i po usunięciu głąba poszatkować. Mocno posolić i krótko zagniatać. Przykryć i wstawić do lodówki na ok. 12 godzin.
    Kapustę wyjąć z lodówki ,przełożyć na sito ,przelać zimną wodą ,osączyć i dokładnie osuszyć ,najlepiej w wirówce do sałaty.
    Dressing dokładnie wymieszać z sosem rybnym i cukrem ,doprawić do smaku solą wymieszać z olejem. Kapustę polać przygotowanym sosem ,dokładnie wymieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz