wtorek, 31 grudnia 2013

Gruszka z maliną























Składniki

  • 1/2 kg malin
  • 1/2 kg gruszek
  • Cukier wanilinowy
  • Cukier
  • Żelatyna
  • Cynamon

    Przygotowanie

      Maliny razem z cukrem wanilinowym smażyć na małym ogniu (aż zgęstnieje). Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w gorącej wodzie ,dokładnie wymieszać z malinami. Wyporcjować do pucharków . Wstawić do lodówki ,do stężenia.

    Gruszki smażyć na małym ogniu dodając cukier oraz szczyptę cynamonu. Żelatynę (2 łyżeczki) rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku ,dolać do zblendowanych uprzednio gruszek i dokładnie wymieszać. Rozlać do pucharków (na maliny). Wstawić do lodówki ,do stężenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz