Groch z kapustą i grzybami
Składniki
- 1/2 główki kapusty
- 1 szklanka grochu łuskanego ( połówki )
- garść suszonych grzybów
- 1 łyżeczka vegety
- 1 łyżka masła
- 1 duża cebula
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
Przygotowanie
Do garnka z gorącą wodą wrzucić groch i vegetę. Gotować do
miękkości grochu. Grzyby namoczyć ,ugotować ,osączyć i pokroić w paski.
Kapustę poszatkować ,lekko obsmażyć na maśle ,zalać 1/2 szklanki wody
,dodać odrobinę soli i gotować na wolnym ogniu aż będzie miękka. Dodać
groch do kapusty oraz grzyby. Pozbyć się nadmiaru płynu. Cebulę pokroić w
grubą kostkę. Nałożyć na wierzch kapusty z grochem i grzybami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz