poniedziałek, 23 grudnia 2013

Groch z kapustą i grzybami

















 

 

 

 

 

Składniki

  • 1/2 główki kapusty
  • 1 szklanka grochu łuskanego ( połówki )
  • garść suszonych grzybów
  • 1 łyżeczka vegety
  • 1 łyżka masła
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego

    Przygotowanie

    Do garnka z gorącą wodą wrzucić groch i vegetę. Gotować do miękkości grochu. Grzyby namoczyć ,ugotować ,osączyć i pokroić w paski. Kapustę poszatkować ,lekko obsmażyć na maśle ,zalać 1/2 szklanki wody ,dodać odrobinę soli i gotować na wolnym ogniu aż będzie miękka. Dodać groch do kapusty oraz grzyby. Pozbyć się nadmiaru płynu. Cebulę pokroić w grubą kostkę. Nałożyć na wierzch kapusty z grochem i grzybami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz