poniedziałek, 30 grudnia 2013

Flaczki z boczniaka

















Składniki

  • Włoszczyzna
  • 50 dag boczniaków
  • 1 cebula
  • Vegeta
  • Pieprz
  • Imbir
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 1 liść laurowy
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • Gałka muszkatołowa
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki

    Przygotowanie

    Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody ,odcedzić ,pokroić w paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 min. Dodać przyprawy do smaku oraz koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotować białą zasmażkę i wlać do grzybów ,dokładnie wymieszać i zagotować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz