Flaczki z boczniaka
Składniki
- Włoszczyzna
- 50 dag boczniaków
- 1 cebula
- Vegeta
- Pieprz
- Imbir
- 2 ziarna ziela angielskiego
- 1 liść laurowy
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- Gałka muszkatołowa
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka mąki
Przygotowanie
Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody ,odcedzić ,pokroić w
paseczki. Grzyby oraz cebulę również pokroić w paseczki i wrzucić razem
do wywaru z włoszczyzną. Gotować przez 15-20 min. Dodać przyprawy do
smaku oraz koncentrat pomidorowy. Z masła i mąki przygotować białą
zasmażkę i wlać do grzybów ,dokładnie wymieszać i zagotować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz