Kapusta zasmażana
Składniki
- 1 mała kapusta
- 1 duża cebula
- 4 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 łyżeczka kminku
- Sól
- Sok z cytryny
Przygotowanie
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli
,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła
,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni.
Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma
łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min.
,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem
cytryny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz