poniedziałek, 30 grudnia 2013

Kapusta zasmażana


















Składniki

  • 1 mała kapusta
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka kminku
  • Sól
  • Sok z cytryny

    Przygotowanie

    Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz