Camembert w karkówce z sosem chrzanowym
Składniki
- 2 grube kawałki karkówki
- 2 sery camembert
- 3 dag masła
- 3 dag mąki
- 2 łyżki chrzanu konserwowanego
- 3/4 szklanki mleka
- 2/4 szklanki bulionu warzywnego
- Sól
- Pieprz
- Cukier
- Kilka łyżek oliwy z chilli
Przygotowanie
Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć
solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały
spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć).
Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać
od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać
chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz