poniedziałek, 9 grudnia 2013

Camembert w karkówce z sosem chrzanowym

















Składniki

  • 2 grube kawałki karkówki
  • 2 sery camembert
  • 3 dag masła
  • 3 dag mąki
  • 2 łyżki chrzanu konserwowanego
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2/4 szklanki bulionu warzywnego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier
  • Kilka łyżek oliwy z chilli

    Przygotowanie

    Karkówkę rozbić na cienkie kotlety ,owinąć nimi ser ,oprószyć solą i pieprzem ,podsmażyć na oliwie z obu stron (żeby się nie rozpadały spiąć wykałaczkami ,po usmażeniu usunąć).
    Białą zasmażkę z masła i mąki rozprowadzić mlekiem i mieszając dodawać od razu bulion oraz soli i cukru do smaku. Chwilę gotować ,po czum dodać chrzan ,dusić na małym ogniu razem z mięsem ,do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz