BOTWINKA NA ZIMĘ
Składniki
- 3 PĘCZKI BOTWINKI
- PĘCZEK KOPERKU
- ZALEWA:
- LITR WODY
- NIECAŁA SZKLANKA OCTU
- 3/4 SZKLANKI CUKRU
- 1/4 SZKLANKI SOLI
Przygotowanie
BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY.
PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY.
BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ.
PASTERYZUJEMY 30 MIN
ABY ZROBIĆ BARSZCZ ZAWARTOŚĆ SŁOIKA WYSTARCZY WLAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ BULIONU,DOPRAWIĆ DO SMAKU.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz