wtorek, 3 grudnia 2013

BOTWINKA NA ZIMĘ























 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Składniki

  • 3 PĘCZKI BOTWINKI
  • PĘCZEK KOPERKU
  • ZALEWA:
  • LITR WODY
  • NIECAŁA SZKLANKA OCTU
  • 3/4 SZKLANKI CUKRU
  • 1/4 SZKLANKI SOLI

    Przygotowanie

    BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY.
    PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY.
    BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ.
    PASTERYZUJEMY 30 MIN

    ABY ZROBIĆ BARSZCZ ZAWARTOŚĆ SŁOIKA WYSTARCZY WLAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ BULIONU,DOPRAWIĆ DO SMAKU.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz