wtorek, 3 grudnia 2013

GOLONKI PIECZONE W PIWIE


















Składniki

  • 4 GOLONKI (2-2,5 KG)
  • WŁOSZCZYZNA
  • LIŚĆ LAUROWY
  • 6 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU
  • 6 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
  • 8-10 ZĄBKÓW CZOSNKU
  • 500 ML JASNEGO PIWA
  • SÓL I PIEPRZ

    Przygotowanie

    GOLONKI OCZYŚCIĆ I ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU,BY BYŁY PRZYKRYTE.
    DODAĆ KOPIASTĄ ŁYŻKĘ SOLI I WARZYWA-UMYTE,OSKROBANE I POKROJONE W NIEZBYT MAŁE KAWAŁKI.
    GOTOWAĆ 2 GODZINY,A NASTĘPNIE WYJĄĆ Z PŁYNU.
    ZĄBKI OBRANEGO CZOSNKU POKROIĆ WZŁUŻ NA ĆWIARTKI. GOLONKI PONAKŁUWAĆ SZPIKULCEM LUB NOŻEM I POWTYKAĆ KAWAŁECZKI CZOSNKU.
    WŁOŻYĆ DO BRYTFANNY,OPRÓSZYĆ LEKKO SOLĄ I PIEPRZEM I ZALAĆ POŁOWĄ PIWA.
    WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC GODZINĘ ,CO KILKA MINUT POLEWAJĄC RESZTĄ PIWA.
    PODAWAĆ Z CHRZANEM I PIECZYWEM.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz