GOLONKI PIECZONE W PIWIE
Składniki
- 4 GOLONKI (2-2,5 KG)
- WŁOSZCZYZNA
- LIŚĆ LAUROWY
- 6 ZIARENEK CZARNEGO PIEPRZU
- 6 ZIARENEK ZIELA ANGIELSKIEGO
- 8-10 ZĄBKÓW CZOSNKU
- 500 ML JASNEGO PIWA
- SÓL I PIEPRZ
Przygotowanie
GOLONKI OCZYŚCIĆ I ZALAĆ TAKĄ ILOŚCIĄ WRZĄTKU,BY BYŁY PRZYKRYTE.
DODAĆ KOPIASTĄ ŁYŻKĘ SOLI I WARZYWA-UMYTE,OSKROBANE I POKROJONE W NIEZBYT MAŁE KAWAŁKI.
GOTOWAĆ 2 GODZINY,A NASTĘPNIE WYJĄĆ Z PŁYNU.
ZĄBKI OBRANEGO CZOSNKU POKROIĆ WZŁUŻ NA ĆWIARTKI. GOLONKI PONAKŁUWAĆ SZPIKULCEM LUB NOŻEM I POWTYKAĆ KAWAŁECZKI CZOSNKU.
WŁOŻYĆ DO BRYTFANNY,OPRÓSZYĆ LEKKO SOLĄ I PIEPRZEM I ZALAĆ POŁOWĄ PIWA.
WSTAWIĆ DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 200 STOPNI. PIEC GODZINĘ ,CO KILKA MINUT POLEWAJĄC RESZTĄ PIWA.
PODAWAĆ Z CHRZANEM I PIECZYWEM.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz