PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SOSEM PIECZARKOWYM
Składniki
- CIASTO FRANCUSKIE
- PARÓWKI
- ULUBIONY SER (PLASTRY)
- 200 G PIECZAREK
- ŚMIETANA 30 % 100 ML
- PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
- SÓL I PIEPRZ
- ŁYŻKA MASŁA
- MAŁA CEBULA
- JAJKO
Przygotowanie
CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ,PODSMAŻAMY NA MAŚLE DODAJEMY POKROJONE W
PLASTERKI PIECZARKI I DUSIMY NA WOLNYM OGNIU. DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I
ROZMARYNEM. PARÓWKI OWIJAMY W SER I CIASTO FRANCUSKIE. Z WIERZCHU
SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIECZEMY W PIEKARNIKU 220 c PRZEZ 10
MIN. PODAJEMY CIEPŁE.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz