wtorek, 3 grudnia 2013

PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM Z SOSEM PIECZARKOWYM























Składniki

  • CIASTO FRANCUSKIE
  • PARÓWKI
  • ULUBIONY SER (PLASTRY)
  • 200 G PIECZAREK
  • ŚMIETANA 30 % 100 ML
  • PÓŁ ŁYŻECZKI ROZMARYNU
  • SÓL I PIEPRZ
  • ŁYŻKA MASŁA
  • MAŁA CEBULA
  • JAJKO

    Przygotowanie

    CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ,PODSMAŻAMY NA MAŚLE DODAJEMY POKROJONE W PLASTERKI PIECZARKI I DUSIMY NA WOLNYM OGNIU. DOPRAWIAMY SOLĄ PIEPRZEM I ROZMARYNEM. PARÓWKI OWIJAMY W SER I CIASTO FRANCUSKIE. Z WIERZCHU SMARUJEMY ROZBEŁTANYM JAJKIEM. PIECZEMY W PIEKARNIKU 220 c PRZEZ 10 MIN. PODAJEMY CIEPŁE.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz