Wg Magdy Gessler
Składniki
- 4 białe kiełbasy surowe
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- 2 cebule
- 1 liść laurowy
- 1 garść rodzynek
- skórka starta z 1 cytryny
- 3 żółtka
- 1 szklanka kremówki
- 1 gałka muszkatołowa starta
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Na małym ogniu ugotować kiełbasy z pokrojoną w kostkę cebulą ,zielem i liściem. Gdy kiełbasa będzie gotowa ,wyjąć ją. Usunąć z wywaru ziele i liść. Do wywaru dodać rodzynki i skórkę z cytryny. Gotować kilka minut. W tym czasie roztrzepać żółtka ze śmietaną ,dodać do wywaru ,energicznie mieszając. Doprawić gałką muszkatołową i pieprzem. Posolić ,jeśli potrzeba. Dodać kiełbasy i podgrzać. Podawać z ryżem lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz