Bakłażan w cieście francuskim
Składniki
- 275 g ciasta francuskiego
- 1 bakłażan średniej wielkości
- 250 g mozzarelli
- 280 g suszonych pomidorów w oliwie
- Świeża bazylia
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- Sól morska do smaku
- 1 łyżeczka papryki chilli w płatkach
Przygotowanie
Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i
pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik
papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto
francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć
plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami
papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto
będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz