poniedziałek, 30 grudnia 2013

Bakłażan w cieście francuskim

















Składniki

  • 275 g ciasta francuskiego
  • 1 bakłażan średniej wielkości
  • 250 g mozzarelli
  • 280 g suszonych pomidorów w oliwie
  • Świeża bazylia
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • Sól morska do smaku
  • 1 łyżeczka papryki chilli w płatkach

    Przygotowanie

    Bakłażana umyć ,pokroić w plastry o grubości 1,5 cm ,posolić i pozostawić na 30 min na durszlaku. Odsączyć układając na ręcznik papierowy . Posmarować z obu stron oliwą z oliwek i grillować. Ciasto francuskie podzielić na 12 kwadratów. Na każdym kawałku ciasta położyć plasterek bakłażana ,pomidora i mozzarelli. Wierzch posypać płatkami papryki chilli. Piec w temp 180-200 stopni przez 15 min ,aż ciasto będzie rumiane. Dekorować świeżą bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz