Zupa cebulowa z kaszą jaglaną
Składniki
- 1 kg cebuli
 
- 2 l bulionu warzywnego
 
- serek topiony śmietankowy
 
- 3 ząbki czosnku
 
- 1 łyżeczka suszonego lubczyku
 
- sól ,pieprz
 
- oliwa do smażenia
 
- 1 szklanka kaszy jaglanej
Przygotowanie
Cebule obrać ,pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Zalać dwoma 
litrami bulionu warzywnego. Zagotować. Następnie dodać rozgnieciony 
czosnek , lubczyk ,doprawić solą i pieprzem. Benderem zmiksować zupę. 
Dodać kaszę jaglaną ,gotować do miękkości kaszy. Dołożyć serek topiony 
,gotować do rozpuszczenia. Zupę można podawać z grzankami.
        
 
 
 
          
      
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz