piątek, 29 listopada 2013

Sernik gotowany


















Składniki

  • CIASTO:
  • 60 DAG MĄKI
  • 25 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 SZKLANKA ŚMIETANY
  • 1 ŁYŻECZKA SODY
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • MASA:
  • 1,4 KG SERA
  • 4 ŻÓŁTKA
  • 20 DAG MASŁA
  • 40 DAG CUKRU PUDRU
  • 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
  • BAKALIE
  • 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • PÓŁ SZKLANKI MLEKA

    Przygotowanie


  • CIASTO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI,UPIEC 3 CIENKIE PLACKI NA CIEMNY KOLOR

  • SER ZEMLEĆ,ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z MASŁEM I CUKREM,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z SEREM NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO RONDLA I ZAGOTOWAĆ. PO ZAGOTOWANIU DODAĆ MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ I GOTOWAĆ JESZCZE 3-5 MINUT. PO ZDJĘCIU Z OGNIA POSMAROWAĆ UPIECZONE PLACKI

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz