Sernik gotowany
Składniki
- CIASTO:
- 60 DAG MĄKI
- 25 DAG CUKRU PUDRU
- 1 SZKLANKA ŚMIETANY
- 1 ŁYŻECZKA SODY
- 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
- MASA:
- 1,4 KG SERA
- 4 ŻÓŁTKA
- 20 DAG MASŁA
- 40 DAG CUKRU PUDRU
- 1 PACZKA CUKRU WANILIOWEGO
- BAKALIE
- 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
- PÓŁ SZKLANKI MLEKA
Przygotowanie
-
CIASTO ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI,UPIEC 3 CIENKIE PLACKI NA CIEMNY KOLOR
-
SER ZEMLEĆ,ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z MASŁEM I CUKREM,DOKŁADNIE WYMIESZAĆ Z
SEREM NASTĘPNIE PRZEŁOŻYĆ DO RONDLA I ZAGOTOWAĆ. PO ZAGOTOWANIU DODAĆ
MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ I GOTOWAĆ JESZCZE 3-5 MINUT. PO ZDJĘCIU Z OGNIA
POSMAROWAĆ UPIECZONE PLACKI
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz