środa, 27 listopada 2013

Pasztet z mięsa



















Składniki

  • 300 g wieprzowiny
  • 300 g wołowiny
  • 150 g słoniny
  • 200 g wątróbki wieprzowej
  • 2 cebule
  • 2 bułki wrocławskie
  • 2 jajka
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.

     Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.



    Dodać do mięsa.

     
    Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.

     
    Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz.

    Dokładnie wyrobić masę.

     
    Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)

     
    Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz