środa, 28 lutego 2024

Buraczki z gruszką

 Czasami w pośpiechu "majstrujemy" jakieś obiady i brakuje nam surówki...Przychodzę z odsieczą na mega prostą i smaczną surówkę pasującą do wszelakich mięs pieczonych, duszonych, smażonych i co tam jeszcze sobie wymyślicie. Buraczki kupujecie w pierwszym lepszym markecie, gruszki też w zasadzie można dostać. Bierzecie tarkę i...nie dziękujcie, po to jestem. Tak, to ja wasz "zbafca" od rodzinnego potępienia. Arek Gie
Jak macie trochę czasu, to polecam pieczenie buraków, nie na własną rękę, ale w piekarniku.
Tutaj bardziej rozpisałem się, niż w opisie przygotowania :P
Smacznego 









Składniki:
 

 

 

 

500 g ugotowanych buraczków
1 słoik gruszek w occie
50 ml oleju
cukier
sól, pieprz

 

 

 

 

 

Przygotowanie:
 

 

 

 

Buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach, podobnie gruszki.
 

Dodajemy olej, dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem.
 

Opcjonalnie można podrasować zalewą z gruszek.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz