Jeśli chodzi o zieleninę, a dokładniej pisząc o mixy sałat, to prym wiedzie mieszanka z radicchio. Czerwona cykoria idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami, a jej goryczkowy smak łagodzi dressing na bazie miodu. To jedna z moich ulubionych sałatek, przygotowywanych na szybko.
Polecam Arek Gie
Składniki:
1 opakowanie mixu sałat
200 g ugotowanej fasolki szparagowej
10 pomidorków koktajlowych
1 awokado hass
250 g wędzonego na zimno łososia
1 łyżka posiekanego koperku
100 ml oliwy
1 łyżka octu ryżowego
1 łyżeczka musztardy dijon
1 łyżka miodu lipowego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Na talerzu układamy połowę mixu sałat, 100 g pokrojonej na 1-2 cm kawałki fasolki szparagowej, 5 przekrojonych na pół pomidorków koktajlowych, 1/2 pokrojone na plasterki awokado, 125 g pokrojonego łososia.
Oliwę mieszamy z octem, musztardą, miodem i koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę , tuż przed podaniem.
Mega wypasionego jedzonko! Ale jest jedna rzecz, która mi teraz bardziej zachwyca....ten talerz! Cudo!! serdecznie pozdrawiam 🙂
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 😘 Talerz to porcelana z Sorau
UsuńW Twojej sałatce jest wszystko co lubię. Mega apetyczna 💗
OdpowiedzUsuńDziękuję 😘
Usuń