sobota, 26 grudnia 2020

Pasta z piklinga

No i kolejna ryba poszła na „warsztat” ;)

Tym razem pikling, czyli śledź wędzony razem z wnętrznościami. W zasadzie przepis na tę rybę pochodzi z kuchni niemieckiej, jednak największa „produkcja” jest w państwach przyściennych. Głównie w Polsce, Holandii, UK, Norwegii…Ryba wędzona na ciepło w temperaturze powyżej 40°C.

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

1 pikling  średniej wielkości

2 jajka

2 łyżki pasty z oliwek zielonych

2 łyżki majonezu

sól, pieprz



Przygotowanie:

 

 

Rybę „obieramy” ze skóry, usuwamy ości.

Jajka gotujemy na twardo.

Mielimy na najmniejszych oczkach. Łączymy z pastą oliwkową i majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

 


 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz