Kotlet mielony u mnie musi powiązany być z buraczkami. Podobnie, jak bigos…Ta! Kiedyś rodzina stołowała się w „Słoneczku”. Wykupione obiady abonamentowe, tegesy i tam takie różne rzeczy. U mnie obiad w większości wyglądał tak…bigos, ziemniaki, buraczki i kompot :P No wiem…ale to tak pysznie smakowało.
Składniki:
400 g cielęciny
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 jajko
1 bułka wrocławska
2 szklanki mleka
4 łyżki bułki tartej
sól, pieprz
Przygotowanie:
Bułkę moczymy w mleku. Odciskamy.
Cebulę i czosnek siekamy.
Mięso mielimy.
Składniki wyrabiamy z jajkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz