czwartek, 1 października 2020

Gęsie żołądki z grzybami

 Łapcie ten przepis.Gęsie pipki rulez!

 


 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

  

500 g żołądków gęsich 

500 g leśnych grzybów ( u mnie czerwonogłowce ) 

2 cebule 

2 łyżki koncentratu pomidorowego 

1 szklanka pasty pomidorowej 

2 marchewki 

sól 

pieprz 

oliwa 

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Żołądki umyłem, gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.
Cebulę pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebulę i grzyby, dodałem pokrojone żołądki. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 min.

 

 


  

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz