Łapcie ten przepis.Gęsie pipki rulez!
Składniki:
500 g żołądków gęsich
500 g leśnych grzybów ( u mnie czerwonogłowce )
2 cebule
2 łyżki koncentratu pomidorowego
1 szklanka pasty pomidorowej
2 marchewki
sól
pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Żołądki umyłem, gotowałem do miękkości w osolonej wodzie. Odcedziłem, przestudziłem i pokroiłem w paski.
Cebulę pokroiłem w kostkę, grzyby oczyściłem, pokroiłem w słupki tak jak
i marchewkę. Na oliwie podsmażyłem cebulę i grzyby, dodałem pokrojone
żołądki. Przesmażyłem przez chwilę. Dodałem koncentrat i pastę
pomidorową. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem jeszcze przez 15 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz