środa, 30 września 2020

Surówka z kiszonej czerwonej kapusty

Obdarowani swojskimi specjałami i owocami oraz warzywami bez zbędnych ulepszaczy, polecamy owo cudo. Nie tylko jako dodatek do obiadu. Sama smakuje wybornie.

 


 

 

 

 

 

 

Składniki:

 

 

250 g czerwonej kapusty kiszonej

2 papierówki

2 szalotki

100 ml oleju rzepakowego

1 łyżka miodu

sól, pieprz

 

 

 

Przygotowanie:

 

 

Odciśniętą z zalewy kapustę kroimy na kawałki wg własnego upodobania.

 

Szalotki siekamy.

 

Papierówki ścieramy na tarce do jarzyn (wraz ze skórką).

 

Wszystkie składniki łączymy z olejem i miodem.

 

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

 

Schładzamy przed podaniem.

 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz