poniedziałek, 1 czerwca 2020

Śledzie z honey mango

Śledzie "zanurzone" w wielu smakach 










Składniki:

  
6 filetów śledzia a'la matias 
2 cebule 
10 suszonych pomidorów z zalewą 
2 łyżki kaparów z zalewy 
2 szt. honey mango 
20 szt. zielonych oliwek bez pestek 
oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami  
oliwa z oliwek  
pieprz 



Przygotowanie:


Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą noc.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz