Śledzie "zanurzone" w wielu smakach
Składniki:
6
filetów śledzia a'la matias
2
cebule
10 suszonych pomidorów z zalewą
2
łyżki kaparów z zalewy
2
szt. honey mango
20 szt. zielonych oliwek bez pestek
oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami
oliwa z oliwek
pieprz
Przygotowanie:
Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem
na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo
mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze
słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem.
Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami:
cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i
tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po
pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą
noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz