Jak zobaczyliśmy je, to od razu wiedzieliśmy czego chcemy na
obiad. Obgryzania z kości <3 Pycha!, więc łapcie przepis i szykujcie.
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych
1 łyżeczka soli1 łyżeczka mielonego pieprzu
1 łyżeczka mielonej gorczycy
3 łyżki miodu wielokwiatowego
1 łyżeczka mielonej ostrej papryki
1 łyżeczka mielonego cynamonu
1 łyżka pokruszonych liści laurowych
6 łyżek ketchupu
2 łyżki musztardy sarepskiej
1 cebula
1/2 szklanki wody
Przygotowanie:
Żeberka dzielimy po dwie kości. Sól, pieprz, mieloną
gorczycę, miód, paprykę, cynamon, pokruszone liście laurowe, ketchup,
musztardę, posiekaną cebulę, ocet, wodę, zagotowujemy, studzimy.
Do miski przekładamy mięso, zalewamy przygotowaną marynatą.
Dokładnie łączymy ze sobą.
Całość pieczemy w naczyniu żaroodpornym w 180°C przez 40 minut, co
jakiś czas polewając marynatą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz