wtorek, 26 maja 2020

Buraczki z bananem


Jak szaleć to szaleć! A tak całkiem serio, chcieliśmy przekonać się, jak wyjdzie takie „psychopatyczne” kucharza myślenie. Serio! Bo to przyśniło się. A jak wyszło? Przekonajcie się sami ;)






Składniki:


500 g pieczonych buraczków
1 duży banan
3 łyżki octu jabłkowego
50 ml oleju z pestek winogron
2 łyżki miodu
sól, pieprz



Przygotowanie:


Buraczki i banana ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy 3 łyżki octu i szybko mieszamy, by banan nie sczerniał.
Kolejnym krokiem będzie dodanie oleju, choć dla nas idealnym do tego typu dodatków jest olej z pestek winogron. Nie dominuje w potrawie, a jednocześnie nadaje aksamitności.
Doprawiamy miodem, solą i pieprzem. 


1 komentarz: