Niejednokrotnie pisaliśmy, że nie lubimy wyrzucać jedzenia.
Wiemy, zawsze można ograniczyć zakupy do tego, co niezbędne. Ale jakoś tak się
nie da. Przynajmniej u nas, bo lubimy mieć wszystko pod ręką. Żeby nie
wyrzucać, wymyślamy nowe potrawy. Tak powstała ta zupa.
A więc tak…
Składniki:
1,2 litra rosołu warzywnego
200 g salami
1 duży por
1 duża marchew
1 kawałek selera
1 pietruszka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 g ryżu
1 łyżeczka pasty z bazylii
sól, pieprz
Przygotowanie:
Chlastajmy salami jak lubimy. W całości mieliśmy, więc
kostka obowiązkowa. Macie plastry? No to na paski ;)
Smażymy na sucho w garnku, w którym dokonamy tej „zbrodni”.
Następnie wrzucamy warzywa, koncentrat pomidorowy i ryż.
Smażymy przez chwilę, zalewamy gorącym bulionem. Mieszamy z pastą.
Gotujemy do miękkości ryżu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz