piątek, 17 kwietnia 2020

Zupa pomidorowo porowa z salami


Niejednokrotnie pisaliśmy, że nie lubimy wyrzucać jedzenia. Wiemy, zawsze można ograniczyć zakupy do tego, co niezbędne. Ale jakoś tak się nie da. Przynajmniej u nas, bo lubimy mieć wszystko pod ręką. Żeby nie wyrzucać, wymyślamy nowe potrawy. Tak powstała ta zupa.






A więc tak…
 




Składniki:

1,2 litra rosołu warzywnego
200 g salami
1 duży por
1 duża marchew
1 kawałek selera
1 pietruszka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
50 g ryżu
1 łyżeczka pasty z bazylii
sól, pieprz

Przygotowanie:


Chlastajmy salami jak lubimy. W całości mieliśmy, więc kostka obowiązkowa. Macie plastry? No to na paski ;)

Smażymy na sucho w garnku, w którym dokonamy tej „zbrodni”.

Następnie wrzucamy warzywa, koncentrat pomidorowy i ryż. Smażymy przez chwilę, zalewamy gorącym bulionem. Mieszamy z pastą.

Gotujemy do miękkości ryżu.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz