Jedna z najsmaczniejszych surówek tym razem w czerwonej
wersji.
Składniki:
1/2 główki czerwonej kapusty
1 cebula
3 marchewki
3 łyżki soku z cytryny
1/2 szklanki majonezu
5 łyżek oliwy
1 pęczek koperku
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, przekładamy warstwami do miski, każdą
oprószając lekko solą ( 1 szczypta na warstwę ).
Ugniatamy, odstawiamy na godzinę by zmiękła. Po pół godziny
ugniatamy ponownie.
Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę drobno siekamy zasypujemy solą, odstawiamy na kilka
minut.
Kapustę mieszamy z marchewką, cebulą, majonezem, oliwą i
sokiem z cytryny. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Koperek siekamy, mieszamy z surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz