Wykwintne danie w 20 minut nie tylko na obiad.
Składniki:
350 g krewetek rozmiar 16-20
1 mała cukinia
1 kawałek selera korzeniowego
1 duża marchew
2 łodygi selera naciowego
1 kawałek pora
2 łyżki pędów bambusa
1 szalotka
2 ząbki czosnku
150 g grzybów shimeji
50 ml oleju sezamowego
1 łyżeczka cukru palmowego
2 łyżki sosu rybnego
2 łyżki sosu ostrygowego
100 ml wody
1 łyżka mąki z tapioki
300 g makaronu ze spiruliną
Przygotowanie:
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy krewetki, pokrojone w słupki
warzywa, grzyby, pędy bambusa, posiekaną szalotkę, pora pokrojonego krążki, posiekany
czosnek, dodajemy sosy, cukier, razem smażymy kilka minut na największym
płomieniu, cały czas mieszając.
Na koniec zagęszczamy mąką wymieszaną z przegotowaną (zimną)
wodą. Chwilę dusimy.
Podajemy z ugotowanym makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz